Activiteiten voor Jong en Oud

Fietsenverhuur

Ameland ontdekt u het beste op de fiets. Via een aanééngesloten route kunt u alle bezienswaardigheden op het eiland bereiken zonder autoverkeer te kruisen. Als u een fiets huurt bij een eilander fietsenverhuurder wordt uw bagage vaak gratis gebracht en gehaald naar en van uw vakantieadres.

Metz Tel. 0519-542417

Nobel Tel 0519-554278

Kiewiet Tel 0519-542130

Molenaar Tel. 0519-54 25 41 Trapkarverhuurder Tel 0519-542063

Zwembaden

Lekker warm zwemmen in de buitenlucht? Kom genieten in buitenbad "de Schalken"! Met drie grote baden en veel ruimte om rustig te zonnen of lekker te spelen, bieden ze zwemplezier voor iedereen.

* 25 meter bad met springplank

* ondiep speelbad

* peuterbad

* 35 meter lange glijbaan

Openlucht zwembad de Schalken

Strandweg 20,

BALLUM Telefoon 0519-554314  

Zwembad de Golfslag

Klein Vaarwaterweg 114,

BUREN.

Telefoon 0519-542156

Zwembad de Golfslag bevindt zich op Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren op Ameland. Het is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor de gasten van het park. De prijs is € 4,- per persoon voor alle leeftijden vanaf 2 jaar. Het zwembad bestaat uit een recreatiebad van 25 meter en een peuterbad. Ook is er een waterglijbaan van 40 meter lang, deze komt uit in een aparte uitglijbak.

Rating: 3.5769230769231 sterren
52 stemmen
Rating: 3.3673469387755 sterren
49 stemmen
Rating: 3.2549019607843 sterren
51 stemmen

Indoor Avonturengolf Ameland

 

Dennis Ytsma, Maya Ytsma en Wolter de Ree hebben met veel liefde en plezier jaren een slagerij en supermarkt gerund in Buren, hier zijn ze in 2019 mee gestopt. Het ondernemers DNA zit in hun bloed en ze wilden heel graag starten met iets heel anders. En iets heel anders is het geworden!

Het idee kwam tijdens een vakantie in het buitenland toen ze zelf een glowgolf bezochten. Ze waren betoverd en verrast door dit prachtige effect. En kwamen thuis met veel enthousiaste ideeën om dit ook op Ameland te realiseren. Uiteraard wilden ze geen kopie en hebben maar een geheel eigen draai gegeven aan deze  Amelander avonturengolf. Zo is er voor gekozen om een onderwaterwereld na te maken. De onderwaterwereld is gebaseerd op de Noordzeekant en Waddenzeekant van het eiland. Ze vinden de natuur op en rondom het eiland ontzettend belangrijk. Ze willen dan ook dankzij het verhaal van Douwe de Duiker kinderen kennis laten maken met de hedendaagse milieu gevaren en de prachtige natuur onder water en dat we hier zuinig op moeten zijn. 

 

Hoofdweg 4 9164 KL Buren

0519 54 20 73

info@indoor-avonturengolf-ameland.nl

 

Reserveren voor een groep?

0519 54 20 73

 

Rating: 4.1666666666667 sterren
6 stemmen


Ontdek de Kickbike Sensatie!

 

Wil je een leuke en avontuurlijke manier om de omgeving te verkennen? Dan is kickbiken de perfecte keuze voor jou! Onze kickbikes combineren sportiviteit, plezier en gemak, en bieden een unieke manier om de wereld om je heen te ontdekken.

De Kickbike is een stoere elektrische step, licht gewicht en goed wendbaar. De Kickbike is een Fatmax e-step

Met kickbiken kun je:

 

1. De vrijheid ervaren: Stap op je kickbike en voel de wind door je haren terwijl je door de straten zoeft. Het is een gevoel van vrijheid dat je niet wilt missen.

2. De natuur verkennen: Kickbiken is ideaal voor verkenningstochten door de natuur. Geniet van bospaden, parken en schilderachtige routes op een manier die je wandelend of fietsend niet kunt ervaren.

3. Plezier hebben met  hele gezin: Kickbiken is geschikt voor alle leeftijden. Het is een geweldige activiteit om met vrienden of familie te ondernemen, en het is ook een leuke manier om kinderen enthousiast te maken voor buitenspelen.

4. Gezond bezig zijn: Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige workout. Je traint je benen, core en balans terwijl je op avontuur gaat.

5. Milieuvriendelijk vervoeren: Kickbiken is een milieuvriendelijke manier van transport. Je vermindert je ecologische voetafdruk terwijl je de wereld verkent.

 

Bij KickbikeAmeland  hebben we een breed scala aan kickbikes voor elk niveau  . Of je nu op zoek bent naar een leuke familie-uitstap, een actieve date of gewoon wat beweging in de buitenlucht, kickbiken is de ideale keuze.

Wacht niet langer! Spring op een kickbike en beleef het plezier van deze sensationele activiteit. Boek nu je kickbike-avontuur en creëer onvergetelijke herinneringen in de buitenlucht.

 

 

NO BETTER BIKE, "KICKBIKE"!

Kies een van onderstaande (toeristische) routes

Of kies zelf een eigen route

Kickbiken

 

U huurt de Kickbike vanaf 16 jaar

Een helm is niet verplicht, maar wel te huur

De Kickbike (Fatmax e-step) heeft een actieradius van ca. 40 km

en rijd ongeveer 25 km p/u

 

Durf jij de uitdaging aan? Reserveer dan nu direct en stap op de Kickbike!

Ontdek de wereld op wielen met kickbiken!

Verdekspad 3, NES

0519 54 2378

info@kickbikeameland.nl

www.kickbikeameland.nl

 

 

verslag favoriet  - kickbiken

Rating: 4.2051282051282 sterren
39 stemmen

Kooistra Amusementshal

Spannend en Leuk voor Jong en Oud

Kooistra Amusementshal in het centrum van Nes op Ameland. Ze hebben een grote hal met veel plezier en vermaak voor jong en oud. Voor de jongere kinderen hebben ze kiddyrides en kinderspelletjes met prijzen.

Voor de jeugd leuke games o.a.: race, schietspellen op groot video. 

Een gezellig uitje voor het hele gezin bij mooi en slecht weer.......... maar nu iets nieuws

Betreed de Toekomst van Amusement in Nes,  met VR (virtual reality)

 

Op een zonovergoten dag op het prachtige eiland Ameland, terwijl je de zeelucht opsnuift en de rustige charme van Nes verkent, word je betoverd door een plek die je meeneemt naar een ongekend avontuur: de "VR (virtual reality) hoek." van de Amusementshal in Nes

Deze futuristische, state-of-the-art tijdverdrijf in de amusementshal neemt je mee naar de grensverleggende wereld van virtual reality. Hier kun je kiezen uit een scala aan adembenemende VR-ervaringen die speciaal zijn ontworpen om traditionele apparaten en speelautomaten van Amusementshal in Nes te combineren met de opwinding van VR-technologie.

 

Op dit moment zijn er 3 VR (virtual reality) mogelijkheden om te spelen c.q. uit te proberen in de VR (virtual reality) hoek. van de Amusementshal.

 

1. VR Racing  : Betreed de cockpit van een hyperrealistische race-simulator en laat de motoren brullen terwijl je over de adembenemende wegen  scheurt. Voel de wind door je haren en de opwinding van de race terwijl je tegen vrienden of familieleden racet om de overwinning.

 

2.VR MAGIC BOX (Game center met VR Games voor Iedereen)

Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nog nooit een VR-headset hebt gedragen, in de VR Sensations hoek van de Amusementshal  heeft iets voor jou. Duik in competitieve spellen, verken magische werelden, los puzzels op en ervaar verhalen zoals je ze nog nooit hebt beleefd. Het maakt niet uit of je jong of oud bent; hier vind je altijd een spannend avontuur.

 

3. VR Escape Room : Voor degenen die van uitdagingen houden, biedt de de Amusementshal  in de VR Sensations hoek een   meeslepende VR escape room. Stap in een wereld van mysteries, raadsels en intrige. Werk samen met je team om puzzels op te lossen, codes te kraken en te ontsnappen voordat de klok tikt.

Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die Ameland voor het eerst ontdekt, de "VR Sensations hoek van de Amusementshal " in Nes is een bestemming die je niet mag missen. Het combineert de natuurlijke schoonheid van Ameland met de grenzeloze mogelijkheden van virtual reality, en biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden.

Betreed de toekomst van amusement, zet je VR-headset op en maak je klaar voor een avontuur dat al je zintuigen prikkelt. Kom naar de "VR Sensations hoek" van de Amusementshal in Nes  en laat je meeslepen door een wereld van onbegrensde mogelijkheden en opwinding. Hier worden dromen werkelijkheid!

VR (Virtual Reality) toestellen/apparaten DE belevenis van je verblijf op Ameland

VR RACING

VR MAGIC BOX (Game center)

Enkele VR games die gespeeld kunnen worden

VR ESCAPE ROOM

verslag favoriet  -

VR (Virtual Reality)


Bowlingbaan

Bowling is een sport waarbij de speler door middel van een bowlingbal moet proberen om alle tien de pins omver te gooien. Bowling is ontstaan uit het aloude spel kegelen.

Bowlen voor jong en oud, ook heel geschikt om een competitie tegen elkaar te spelen

 


Kinderfeestje

Ze maken een leuke aanbieding voor u, zodat de kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken met bowlen, air-hockey.... en nog veel en veel meer


Op schoolreis?

Ze hebben voor groepen de ideale binnen locatie. Geen last van slecht weer bij de Kooistra Amusementshal . Ze maken voor u een passend arrangement


Bedrijf/ familie-uitje

Voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld een bowlingcompetitie of gewoon vrij spelen op een van de vele apparaten.Meer vragen?  kijk op hun facebook pagina of neem contact op via:

of kom langs : Verdekspad 3, Nes Ameland

 

 

Rating: 4.2830188679245 sterren
53 stemmen

Nog meer activiteiten voor jong en oud

 

Vuurtoren Ameland (Bornrif)

 

De "Bornrif" is een bekend geografisch kenmerk op Ameland en verwijst naar de vuurtoren van Ameland. Hier zijn enkele belangrijke feiten en informatie over de Bornrif:

  1. Locatie: De Bornrif-vuurtoren bevindt zich op het noordwestelijke puntje van Ameland, vlakbij het dorp Hollum. Het is een opvallend herkenningspunt voor bezoekers van het eiland en ligt dicht bij de Noordzee.

  2. Geschiedenis: De Bornrif-vuurtoren is gebouwd in 1880 en is vernoemd naar het zandplateau "Bornrif" dat zich voor de kust van Ameland bevindt. De vuurtoren heeft een hoogte van ongeveer 55 meter en is een belangrijk baken voor schepen die door de Waddenzee varen.

  3. Functie: De belangrijkste functie van de Bornrif-vuurtoren is het markeren van de noordelijke ingang van het zeegat tussen Ameland en het buureiland Schiermonnikoog. Het helpt schepen veilig door dit gebied te navigeren en is van groot belang voor de scheepvaart in de regio.

  4. Uitzichtpunt: De vuurtoren is toegankelijk voor bezoekers en biedt een prachtig uitzicht over de Noordzee en de omliggende duinen. Je kunt de toren beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland en de zee.

  5. Rode en witte strepen: De Bornrif-vuurtoren heeft karakteristieke rode en witte horizontale strepen, wat hem een herkenbaar uiterlijk geeft. Deze strepen helpen schepen bij het identificeren van de vuurtoren, vooral bij slecht zicht.

  6. Rijksmonument: De Bornrif-vuurtoren is erkend als een rijksmonument vanwege zijn historische en maritieme betekenis.

Een bezoek aan de Bornrif-vuurtoren is niet alleen een kans om meer te leren over de maritieme geschiedenis van Ameland, maar ook om te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een populaire attractie voor toeristen en biedt een unieke kans om de schoonheid van het eiland en de Noordzee te ervaren.

 

Beklimmen van de vuurtoren

Een imposante verschijning op het eiland, is de in 1880 van gietijzer gebouwde 55 meter hoge vuurtoren. Sinds 2005 is de toren niet meer door de kustwacht in gebruik en zit de vuurtorenwachter niet meer hoog in de toren (camera's houden de kustlijn nu dag en nacht in de gaten).

De karakteristieke lichtbundels laten nog altijd hun stralen over het eiland schijnen en de vuurtoren is nu geopend voor publiek. De bezoeker treft op de verschillende verdiepingen boeiend ingerichte exposities aan en ook vertellen oud vuurtorenwachters hier nu digitaal hun verhalen.

Wie de uitdaging aangaat en de 236 treden van de trappen in de vuurtoren bedwingt, wacht boven op de omloop van de toren een schitterend en uniek panorama.

 

Vuurtoren Ameland
Oranjeweg 57
9161 Hollum

0519 - 542737

bron WWW.VVVameland.nl

Rating: 3.5882352941176 sterren
51 stemmen

Midgetgolf

Het seizoen is weer begonnen voor Midgetgolf. Midgetgolfen is het familiespel in Nederland. Er zijn diverse varianten, en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. U kunt op Ameland terecht op een leuke baan bij

Camping Roosduinen - Ballum

Bij deze camping bevindt zich een vernieuwde midgetgolfbaan

Adres: Strandweg 20

Telefoon: 0519-554134

Vakantiepark Klein Vaarwater - Buren

De midgetgolfbaan heeft 18 holes en is gelegen naast de receptie van Klein Vaarwater Adres: Klein Vaarwaterweg 114

Telefoon: 0519-542156

Forelvissen

Net buiten het dorp Buren, richting de Kooiplaats en Oerd, liggen in een rustige
en mooie natuurlijke omgeving een prachtige, voor iedereen toegankelijke forellenvisvijvers. Er zijn 3 visvijvers waarin op verschillende soorten forel gevist
kan worden.

De sfeervolle lunchroom met zonnig terras, geeft een mooi uitzicht over de royale visvijvers. De paden naar de visvijvers zijn verhard, en er is een speciale valsteiger aangelegd. Ook voor mensen met een mobiele beperking zijn onze visvijvers goed bereikbaar.

De visvijvers zijn er uiteraard voor individuele visliefhebbers, maar ook zeer geschikt voor groepen zoals bedrijfsuitjes, viswedstrijden,
kinderfeestjes etc. Grotere gezelschappen kunnen een eigen vijver reserveren.
De vis mag worden meegenomen of omgeruild tegen gerookte forel (2 inleveren voor 1 gerookte, mits voorradig). De vis wordt in eigen ambachtelijke rokerij gerookt.

Hengels en andere benodigdheden zijn bij ons voor een aantrekkelijk bedrag te huur. Nieuwsgierig? Kom eens langs en maak kennis met forelvissen in ‘t Nijlan.

Forelvisvijver " `t Nijlân "
Nieuweweg 8
9164 KC Buren Ameland kaart >>
Tel.: 0519-543740
Email: metzameland@home.nl

Bowling- en kegelbaan

 

Bowling - Kooistra Amusementshal

Verdekspad 3,

Nes Ameland

Telefoon 0519 54 23 78

Facebook Kooistra  Amusementshal

________________________________

 

Bowling Boomhiemke

Jan Roepespad 4

9161 CT Hollum Ameland

Telefoon: 0519 - 554052

 

________________________________

Bowling- en kegelbaan Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 114

9164 ME Buren Ameland

Telefoon: 0519 54 21 56

 

 

 

Rating: 3.5 sterren
50 stemmen
Rating: 3.4561403508772 sterren
57 stemmen
Rating: 3.3818181818182 sterren
55 stemmen

Golfen

Op Ameland ligt een 9-holes linksbaan midden in de natuur. Naast deze wedstrijdbaan beschikt golfvereniging Ameland ook over diverse oefenfaciliteiten zoals een 9 holes par 3 baan, driving range (deels overdekt), een oefenbunker en chipping- en puttinggreen. Een regelrechte uitdaging voor alle golfers en voor hen die willen beginnen met golfen.

 

Stichting Golfbaan Ameland

Oosterhiemweg 20
9161CZ Hollum

0519-554219
info@golfbaanameland.nl
www.golfbaanameland.nl

Sportvissen

Een ontzettend leuke watersport die je op Ameland kan doen is sportvissen! Natuurlijk kunt je zelf een visje halen bij de visboer, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf één te vangen. Vaak komt Iedereen met een lekker visje thuis na het sportvissen met o.a. De Elisabeth-Rose.

Schuurman Charters Ameland
Jacobshiem 1
9163 JT Nes Ameland
06-22509442

Discotheken en uitgangsleven

Nes, in het centrum van Ameland, heeft een bruisend uitgangsleven. Naast de vele restaurantjes en barretjes zijn er ook 2 discotheken;

De Lichtboei

Marten Janszenstraat 3, 9163 HW Nes

Opent om 16:00
Telefoon: 0519 542 484
 

Molenweg 12, 9163 HP Nes

 
Opent om 23:00
Telefoon: 0519 542 089

 

 

Rating: 3.3529411764706 sterren
51 stemmen
Rating: 3.3725490196078 sterren
51 stemmen
Rating: 3.42 sterren
50 stemmen

Hebben jullie nog andere dingen gedaan/gezien die ook leuk zijn voor jong en oud