MS Zeehond


Robbenboot - MS Zeehond

Ms Zeehond is een sfeervol schip (max. 250 p) met een compleet ingerichte bar. Er is een ruime centraal verwarmde salon met grote panorama ramen en een gezellig ingerichte kinderspeelzaal van 50m2.  

Rondvaartbedrijf Zeehond is een echt familiebedrijf; Mario, de kapitein en zijn vrouw Adinda, gastvrouw/matroos, runnen sinds 2012 met veel plezier en enthousiasme het bedrijf en varen altijd samen.

Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip “Zeehond” heeft in januari 2019 een vernieuwd en ruim, warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Het royale zonnedek is afsluitbaar door middel van een schuifdak waardoor u ook met slechte weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn.

 

Kindvriendelijk
De “Zeehond” is een kindvriendelijke en vooral kindveilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het bezoek aan het Robbeneiland wordt deze geopend en is er o.a. voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

Tijdens de tocht geeft schipper Mario u een duidelijke uitleg. In combinatie met de routebeschrijvingen en de zeekaarten in de tafelbladen krijgt u een heldere kijk op het waddengebied.
Aan de scheepsbar helpt schippersvrouw Adinda u graag aan een verse kop koffie of een “Robbenslok”. Bij het Robbeneiland is er ruimschoots gelegenheid om de zeehonden vanaf zeer korte afstand te bekijken.

 

Hondvriendelijk

Het meenemen van honden (in alle soorten en maten), mits aangelijnd, is toegestaan én gratis. Vers water is altijd voorhanden.

U kunt dit schip ook afhuren voor speciale gelegenheden maar u kunt ook meevaren op één van de vele Robbentochten en andere vaarten vanaf Ameland (op aanvraag Holwerd en andere havens). Ms Zeehond is een officiële trouwlocatie. U kunt bij ons terecht voor uw familiefeest en/of bruiloft eventueel met exclusief vervoer van/naar Holwerd. Compleet verzorgde buffetten, barbecues, wadlopen vanaf het schip of haring happen op de dichtbij gelegen Schelpenbank: Kortom er is veel mogelijk!

 

 

Zonnedek

Voor de buitenmensen is er tevens een royaal zonnedek waar u heerlijk kunt uitwaaien in de frisse zeewind. Tegenwoordig is het zonnedek voorzien van een schuifdak waardoor u in alle weersomstandigheden ook comfortabel buiten kunt zijn.

 

 

Uitleg tijdens de vaart

 

Tijdens de tocht geeft schipper Mario u een duidelijke uitleg over wat er te zien is, over Ameland, de natuur en natuurlijk de zeehonden. In de salon vindt u zeekaarten in de tafels en er is een elektronische zeekaart zodat u de gehele route live kunt volgen.

 

 

De scheepsbar / Kombuis

 

Aan de scheepsbar helpt schippersvrouw Adinda u graag aan een "kakel" verse kop koffie of thee. Natuurlijke zijn er ook andere versnaperingen te verkrijgen voor de inwendige mens. Heeft u iets sterkers nodig moet u zeker de unieke waddendrank de "Robbenslok" proberen.

 

Robbenslok

 

Deze Robbenslok is een hartversterker die door de pelsjagers bij zich hadden als ze op zeehondenjacht gingen. De jacht is reeds lang verboden maar het drankje smaakt tijdens de rondvaart in het prachtige waddengebied nog altijd even lekker. Het recept blijft, net als alle andere Amelander drankjes, geheim! Dit wereldberoemde  (op Ameland) drankje is alleen te verkrijgen aan boord van de ms Zeehond tijdens de rondvaarten.

 

Voor de "oude amelandganger" : De Robbenslok heeft een nieuw label maar blijft met het onaangetaste recept uniek voor Ameland in de herkenbare kruikjes en flessen

De vaarroute van de robbenboot - MS Zeehond

 

De vaarroute van MS ZEEHOND

Hiernaast zie je de vaarroute van MS Zeehond tijdens een robbentocht.  Je ziet dan links het Robbeneiland en rechts de Schelpenbank.

 

 

De Schelpenbank

 

De Schelpenbank is een zandplaat die in de buurt van de haven van Nes ligt. Op dagen dat het tij gunstig is (laag water)  kan hier worden aangelegd.

Het schip wordt dan met de boeg tegen de zandbank gevaren waarna vanaf het voordek een hydraulische loopbrug wordt uitgedraaid waardoor u veilig en met droge schoenen van en aan boord kunt gaan bij de schelpenbank.  De passagiers kunnen dan voor een half uur van boord om schelpen te zoeken of gewoon een wandeling te maken over de tijdelijk drooggevallen zeebodem, Dit is een unieke ervaring!

Er zijn twee combinatievaarten die De Zeehond regelmatig vaart: Eerst de Robbentocht en aansluitend een bezoek aan de Schelpenbank (RS) of eerst een bezoek aan de Schelpenbank en daarna naar de zeehondenkolonie op het Robbeneiland (SR). Natuurlijk kunt u op deze vaarten ook alleen de Robbentocht doen en ervoor betalen; u blijft dan aan boord terwijl de andere gasten van boord gaan.

Dit kunt u terugvinden in het vaarschema.

 

Kindvriendelijk

De robbenboot - MS "Zeehond" is een kindvriendelijke en vooral kind-veilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het kijkje bij het Robbeneiland wordt deze geopend en is er o.a. voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

 

Rollator en rolstoelgebruikers.

Vraag naar de mogelijkheden;

de robbenboot - MS Zeehond heeft een aantal speciale voorzieningen. Zo zijn er rolstoelvriendelijke voorzieningen en een veilige (hydraulische automatische) loopplank. De boot is voorzien van brede deuren voor rollator- en rolstoelgebruikers. Helaas is het niet mogelijk om, voor rollator- en rolstoelgebruikers, deel te nemen aan het uitstapje op de schelpenbank

 

Ligplaats MS Zeehond

 

Reserveren op ms Zeehond

 

VAARSCHEMA , TARIEVEN en RESERVEREN klik hier

 

Wilt u zeker zijn van een plaatsje aan boord, dan kunt u vooraf boeken:

  • Via online boeken via de website (Klik hier)

  • telefonisch bij Mario en Adinda Bunicich

         Tel. 0519-554600  Mobiel 06-51000296

  • bij de VVV, vragen naar de "Zeehond"

 

 

Wijzigingen voorbehouden

tripadvisor ms zeehond

 

Waardering 2018, 2019 en in 2020 de travelers choice

 

 Tripadvisor (bekijk hier de waarderingen en opmerkingen)

 

Zoover (bekijk hier de waarderingen en opmerkingen)

 

Rating: 3.3142857142857 sterren
35 stemmen

Wat is jouw oordeel over de MS Zeehond?