MS Zeehond 

Welkom aan boord van Robbenboot de “Zeehond”

 

Rondvaartbedrijf Zeehond is een echt familiebedrijf; Mario (de kapitein) ,zijn vrouw Adinda en dochter Alysha , (gastvrouwen/matrozen), runnen sinds 2012 met veel plezier en enthousiasme het bedrijf en varen altijd samen. .

Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip “Zeehond” heeft in januari 2019 een vernieuwd en ruim, warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Het royale zonnedek is afsluitbaar door middel van een schuifdak waardoor u ook met slechtere weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn. Sinds enige tijd maken wij gebruik van onze nieuwe loopbrug welke achterop ons schip is gemonteerd; deze is gebruiksvriendelijker dan onze vorige loopbrug. Zeker als we volgens afspraak bij andere havens zoals Holwerd, Harlingen en Terschelling/Vlieland land halen.

 

De Boot

De Loopbruggen

 

Sinds enige tijd maken wij gebruik van onze nieuwe loopbrug welke achterop ons schip is gemonteerd; deze is gebruiksvriendelijker dan onze vorige loopbrug. Zeker als we volgens afspraak bij andere havens zoals Holwerd, Harlingen en Terschelling/Vlieland land halen of tijdens een bezoek aan de schelpenbank. 

 

 

 

Kindvriendelijk

De robbenboot - MS "Zeehond" is een kindvriendelijke en vooral kind-veilige boot door de geheel dichte omheining rondom het schip en de aanwezigheid van een speelzaal voor de kleintjes. Na het kijkje bij het Robbeneiland wordt deze geopend en is er o.a. voor ieder kind een kleurplaat van de boot beschikbaar.

Hondvriendelijk

Het meenemen van honden (in alle soorten en maten), mits aangelijnd, is toegestaan én gratis.

Vers water is altijd voorhanden.

 

 

 

Zonnedek

Voor de buitenmensen is er tevens een royaal zonnedek waar u heerlijk kunt uitwaaien in de frisse zeewind. Tegenwoordig is het zonnedek voorzien van een schuifdak waardoor u in alle weersomstandigheden ook comfortabel buiten kunt zijn.

 

 

 

Uitleg tijdens de vaart

Tijdens de tocht geeft schipper Mario u een duidelijke uitleg over wat er te zien is, over Ameland, de natuur en natuurlijk de zeehonden. In de salon vindt u zeekaarten in de tafels en er is een elektronische zeekaart zodat u de gehele route live kunt volgen.

 

 

De scheepsbar / Kombuis

Aan de scheepsbar helpen de gastvrouwen Adinda en Alysha u graag aan een overheerlijke verse kop koffie of thee.

Natuurlijke zijn er ook andere versnaperingen te verkrijgen voor de inwendige mens. Heeft u iets sterkers nodig moet u zeker de unieke waddendrank de "Robbenslok" proberen.

 

 

Robbenslok

Deze Robbenslok is een hartversterker die door de pelsjagers bij zich hadden als ze op zeehondenjacht gingen. De jacht is reeds lang verboden maar het drankje smaakt tijdens de rondvaart in het prachtige waddengebied nog altijd even lekker. Het recept blijft, net als alle andere Amelander drankjes, geheim! Dit wereldberoemde  (op Ameland) drankje is alleen te verkrijgen aan boord van de ms Zeehond tijdens de rondvaarten.

 

 

De vaarroute van de robbenboot - MS Zeehond

De vaarroute van MS ZEEHOND

Hieromder zie je de vaarroute van MS Zeehond tijdens een robbentocht.  Je ziet dan links het Robbeneiland en rechts de Schelpenbank.

De Schelpenbank

 

De Schelpenbank is een zandplaat die in de buurt van de haven van Nes ligt. Op dagen dat het tij gunstig is (laag water)  kan hier worden aangelegd.

Het schip wordt dan met de boeg tegen de zandbank gevaren waarna vanaf het voordek een hydraulische loopbrug wordt uitgedraaid waardoor u veilig en met droge schoenen van en aan boord kunt gaan bij de schelpenbank.  De passagiers kunnen dan voor een half uur van boord om schelpen te zoeken of gewoon een wandeling te maken over de tijdelijk drooggevallen zeebodem, Dit is een unieke ervaring!

 

Combivaart -1

Een regelmatig terugkerende combivaart is de laagwatertocht genaamd Robben- en Schelpenbanktocht (RS) waarbij de zeehonden in hun eigen natuurlijke habitat bezocht en bewonderd worden (Robbeneiland) en er een bezoek wordt gebracht aan de dan drooggelegen Schelpenbank. Deze vaart duurt ca 2,5 uur.

Natuurlijk kunt u op deze vaarten ook alleen de Robbentocht doen en ervoor betalen; u blijft dan aan boord terwijl de andere gasten van boord gaan.

Combivaart-2

Een andere combivaart die maar een aantal keer per jaar wordt gedaan is de Robbentocht in combinatie met de te waterlating van de Amelander Paardenreddingboot rondom hoog/hoger getij (RP)  waarbij het Robbeneiland wordt bezocht om de zeehonden in stilte te bewonderen en de te waterlating van de oude reddingboot vanaf het schip wordt bekeken. Deze speciale vaart duurt ca 2,5 – 3 uur.

 

Dit kunt u terugvinden in het vaarschema (klik hier).

Rollator en rolstoelgebruikers.

Vraag naar de mogelijkheden;

de robbenboot - MS Zeehond heeft een aantal speciale voorzieningen. Zo zijn er rolstoelvriendelijke voorzieningen en een veilige (hydraulische automatische) loopplank.

De boot is voorzien van brede deuren voor rollator- en rolstoelgebruikers.

Helaas is het niet mogelijk om, voor rollator- en rolstoelgebruikers, deel te nemen aan het uitstapje op de schelpenbank

Ligplaats MS Zeehond

 

 

 

Reserveren op ms Zeehond

 

VAARSCHEMA , TARIEVEN en RESERVEREN klik hier

 

 

Wilt u zeker zijn van een plaatsje aan boord,

dan kunt u vooraf boeken:

 

  • Via online boeken via de website (Klik hier)

  • telefonisch bij Mario en Adinda Bunicich

         Tel. 0519-554600  Mobiel 06-51000296

  • bij de VVV, vragen naar de "Zeehond"

 

 

Waardering 2018, 2019, 2020  en 2022 de travelers choice

 Tripadvisor (bekijk hier de waarderingen en opmerkingen)

 

U kunt dit schip ook afhuren voor speciale gelegenheden maar u kunt ook meevaren op één van de vele Robbentochten en andere vaarten vanaf Ameland (op aanvraag Holwerd en andere havens).

Ms Zeehond is een officiële trouwlocatie.

U kunt bij ons terecht voor uw familiefeest en/of bruiloft eventueel met exclusief vervoer van/naar Holwerd. Compleet verzorgde buffetten, barbecues, wadlopen vanaf het schip of haring happen op de dichtbij gelegen Schelpenbank:

 

Kortom er is veel mogelijk!

Kijk hier wat we nog meer doen

Voor meer informatie:

Rondvaartbedrijf Zeehond CV

Kekelburen 3

9161DS  Hollum Ameland

T: 0519-554600

M: 0651000296

W: www.robbentochten.com

 

of plaats een reactie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.