Robbentochten op Ameland

Robbentochten op Ameland zijn een populaire activiteit voor toeristen die het eiland bezoeken. Ameland is een van de Waddeneilanden in Nederland, gelegen in de Waddenzee. De Waddenzee staat bekend om zijn rijke biodiversiteit, waaronder zeehonden, en robbentochten bieden bezoekers de mogelijkheid om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van robbentochten op Ameland:

  1. Verschillende soorten zeehonden: Tijdens een robbentocht heb je de kans om verschillende soorten zeehonden te zien, waaronder gewone zeehonden en grijze zeehonden. Deze dieren komen naar de zandbanken en wadden van de Waddenzee om te rusten, te zonnen en hun jongen te verzorgen.

  2. Seizoensgebonden activiteit: Het beste moment om robbentochten op Ameland te maken, is meestal tijdens het voorjaar en de zomer. Dit is wanneer de zeehonden meestal op de zandbanken liggen. In de winter kunnen de zeehonden zich verder in zee bevinden.

  3. Boottochten: Robbentochten worden meestal uitgevoerd met speciale boten die geschikt zijn voor het navigeren in ondiepe wateren. Deze boten nemen je mee naar de gebieden waar de zeehonden zich bevinden, met ervaren gidsen die informatie delen over de dieren en hun leefomgeving.

  4. Natuurbehoud en educatie: Veel van de organisaties die robbentochten aanbieden, hebben een sterke nadruk op natuurbehoud en educatie. Ze leren bezoekers over de ecologie van de Waddenzee en benadrukken het belang van het beschermen van deze kwetsbare omgeving en zijn bewoners.

  5. Praktische informatie: Als je van plan bent een robbentocht op Ameland te maken, is het raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Zorg ervoor dat je warme kleding en comfortabele schoenen draagt, want het kan op de boot behoorlijk fris zijn. Vergeet ook je camera niet om deze bijzondere ervaring vast te leggen.

Het bijwonen van een robbentocht op Ameland is niet alleen een leuke en educatieve ervaring, maar het stelt je ook in staat om te genieten van de prachtige natuur en het landschap van de Waddenzee en Ameland zelf. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van dit eiland en zijn inwoners te waarderen.

Deze pagina's laat zien welke boten er varen rond Ameland en welke activiteiten hierdoor gedaan kunnen worden zoals, een bezoek aan het robbeneiland, de schelpenbank, wadden vissen op allerlei manieren en natuurlijk ook het vervoer van en naar Ameland

 

De robbenboot - MS Zeehond is op de terugreis naar haar ligplaats aan de veerdam van Ameland bij Nes. Met een boot vol zeehondenliefhebbers vaart het schip weer bijna elke dag naar de zandplaten tussen Ameland en Terschelling waar de zeehonden liggen te rusten
Deze boot is ook geschikt voor mindervaliden door de diverse loopbruggen op de boot.
Het schip is bijvoorbeeld ook te huren als vergader- of feestruimte.
en natuurlijk is gebruik van WIFI gratis tijdens de tocht.

 

voor meer informatie klik hier of kijk op hun website

 

 

 

De robbenboot - MS Ameland nodigt u uit voor een avontuurlijke zwerftocht over het wad en biedt u de unieke kans om al zijn inwoners te bewonderen, hoofddoel is het bezichtigen van de zeehonden die heerlijk liggen te luieren op de zandplaat en bij opkomend water lekker met elkaar aan het spelen zijn

 

Het schip is bijvoorbeeld ook te huren als vergader- of feestruimte.

 

voor meer informatie klik hier of kijk op hun website

 

Varen op de Waddenzee is een echte belevenis! Wat dacht u van een oog-in-oog contact met de zeehonden! Het nieuwe schip de ms Brakzand, is te huur, met bemanning, voor groepsreizen. Bijvoorbeeld voor een dagje zeevissen, personeelsuitjes, schoolreisjes of een dagje uit met familie of vrienden.

 

 

voor meer informatie klik hier of kijk op hun website

Rating: 3.1842105263158 sterren
38 stemmen
Rating: 3.3243243243243 sterren
37 stemmen
Rating: 3.6923076923077 sterren
39 stemmen

zijn jullie op een van de robbenboten geweest en hoe was dat?