Doe dingen op Ameland

 

Outdoorbedrijf Ameland Adventure is geopend voor diverse activiteiten, zoals blokarten, powerkiten, boogschieten en gps tochten. Uiteraard volgens de regels van het RIVM.

Ameland Adventure organiseert diverse sport- en strandactiviteiten voor zowel bedrijven als particulieren. Je bent  welkom in een grote groep, maar ook in kleinere gezelschappen of zelfs als individu. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Rating: 4.2307692307692 sterren
13 stemmen

Beach Ameland Surf & Outdoor Center - Nes (Ameland)

 

De leukste plek op het strand vind je bij Beach Ameland aan het einde van het Westerpad in Nes. Hier kun je terecht voor stoere en spannende sportactiviteiten als strandzeilen, golfsurfen, kitesurfen, brandingkayakken, powervliegeren, boogschieten en nog veel meer! In de vakantie hebben wij speciale programma’s en voor groepen en scholen zijn er aparte tarieven. In de zomer is er beach yoga en bij ons unieke eco beach house kun je heerlijk relaxen.

Contactgegevens en locatie

Westerpad 1A , paal 11.8009163   Nes (Ameland)

 

Via de VVV Ameland hebben we voor jullie nog de volgende doe dingen 

 

 • Lekker wandelen door de bossen, de duinen en de natuur op het eiland.
  Voor kinderen is het Krûmeltjesspoor in Ballum een aanrader. Het bos in Hollum heeft een eendenvijver en diverse speeltoestellen. Of wat dacht je van recreatiegebied De Vleijen? Verder zijn er verschillende wandelroutes door de natuur op het eiland.
 • Ook paardrijden is mogelijk op Ameland! Neem contact op met het bedrijf voor de mogelijkheden.
 • De fotospeurtocht van VVV Ameland is een aanrader, zeer geschikt voor zowel jongeren als gezinnen. De speurtocht vindt plaats in de dorpen Nes en Buren. 
 • De Amelander musea zijn niet geopend, maar dat betekent niet dat je de vuurtoren van Ameland, de kakebiênen (walviskaken) van museum Sorgdrager en de grote blauwe vinvis van het natuurcentrum in Nes niet kunt bekijken. Stap op de fiets en ga los met het maken van creatieve foto's!
 • Bij vakantie hoort ook uitslapen. Ga (alleen) naar de supermarkt of de bakker en scoor daar een heerlijk uitgebreid ontbijt. Zo begin je de dag goed!
 • Zorg dat je rond 7:30 uur fris en fruitig naast je bed staat, zodat je kunt genieten van een mooie zonsopkomst! Tip: bekijk de zonsopkomst aan de zuidoostkant van Ameland. Vanaf de dijk bijvoorbeeld heb je goed zicht.
 • De zonsondergang bekijken kan natuurlijk ook. Rond 18:00 uur gaat de zon onder aan de zuidwestkant van het eiland. Het strand bij Hollum of de dijk zijn hiervoor mooie locaties.
 • Pak je fiets en verken het eiland! Fiets door de dorpen, langs het wad en door de duinen. En onderweg stop je om te genieten van vogels, reeën, het uitzicht of om even uit te rusten. Alles over fietsen op Ameland lees je hier
 • Natuurgebied 't Oerd is een prachtig gebied aan de oostkant van het eiland. Vanaf de hoge duin op het Oerd heb je uitzicht over de kwelder, duinen, het wad en het strand.
 • Spot oude huisjes in het dorp Hollum. Deze huisjes, commandeurswoningen, zijn gebouwd in de tijd van de walvisvaart, zo rond de jaren 1650 - 1800. Je herkent de commandeurshuizen aan de oude gevels waar o.a. muizentanden en gevelankers op te zien zijn.
 • Of struin door de andere dorpjes op het eiland. Ballum met zijn rijke verleden, het slot van de Camminghas stond hier, de veelzijdigheid van Nes of ga in Buren op de foto met Rixt van het Oerd. Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij de winkels. Want hoewel niet-essentiele winkels gesloten zijn, kan windowshoppen in de meeste gevallen wel!
 • Ga op beeldenjacht op Ameland en ga op zoek naar het verhaal erachter. In ieder dorp op het eiland kun je wel één of meerdere beelden vinden.
 • Naar het strand! Ook al schijnt de zon niet iedere dag, ook met minder weer kun je heel goed uitwaaien, schelpen zoeken en zandkastelen bouwen!
 • Op Ameland bieden restaurants bezorg- en afhaalmogelijkheden voor een snack, warme drank of diner. Bekijk alle bedrijven hier

P.s: heb jij ook een goede tip? Laat het ons weten en wie weet plaatsen we jouw tip erbij!

Zijn dit voldoende "Doe" dingen voor op Ameland?

Rating: 3.8666666666667 sterren
15 stemmen