Amelandgangers voor Amelandgangers

 

www.amelandgangers.nl is GEEN commerciële website maar heeft als doel relevante informatie te verstrekken voor (nieuwe-) Amelandgangers 

Dit deel van de website is dan ook GEEN commercieel deel  maar laat zien wat andere Amelandgangers aan het doen zijn en/of welke activiteiten er allemaal worden gedaan ter ondersteuning van projecten door en voor Amelandgangers.

Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan financiële- en/of (in-)materiële ondersteuning voor en door Amelandgangers:

  • Financiële-, persoonlijke en/of materiële ondersteuning van (oud-) Amelandgangers die zelf niet meer in staat zijn om een zorgeloze tijd door te brengen op Ameland
  • Amelandgangers die anderen helpen bij het fysiek oplossen van problemen van - en naar Ameland
    • Transport van en naar het eiland van personen en goederen
    • Ondersteuning van zieken en gehandicapten (buiten de bestaande zorg mogelijkheden)
  • Ondersteuning van eilandbewoners door Amelandgangers bij (kleine) activiteiten die gebonden zijn aan het vaste land
  • Kleine (kosteloze-) promotionele activiteiten
  • Ect.

 

Kortom er zijn diverse activiteiten die wij als Amelandgangers kunnen doen voor individuele en/of kleine groepjes liefhebbers van Ameland.

Als eerste voorbeeld  laten we de activiteiten zien van echte Amelandgangers Eric Boersma en Marianne Kootstra

Lees onderstaand verhaal wat ik via Eric en Marianne mocht ontvangen


Al jaren liepen wij met het idee rond om klokken met afbeeldingen van De Wadden te ontwerpen en begin 2019 begonnen langzaam de voorbereidingen. Je gaat ineens ondernemen, iets wat niet in je bloed zit en waar je erg aan moet wennen.

 Een grote steun in onze rug was Rinnie Wijnstra op Ameland. Hij geloofde meteen in ons plan en trok ons over de streep om er vooral mee door te gaan.

Nu zijn we een bedrijfje (Wadklokken.nl) geworden wat lekker draait. Niet overdreven druk, maar gewoon een leuke bezigheid naast onze normale werkzaamheden. En een bedrijfje wat lekker draait levert winst op. Niet dat er schepen met geld binnen komen, maar elk verkocht klokje geeft toch weer een bepaalde winst.

Geld is leuk. Geen mens kan er zonder. Rijk zijn lijkt ook veel mensen leuk, zo niet fantastisch maar wat is eigenlijk rijk zijn. Ook al loopt ons "hobby" bedrijfje nu lekker, rijk zullen we er nooit van worden. We kunnen ons echter wel rijk gaan voelen.

 

Altijd als we op TV reclame voorbij zagen komen van de staatsloterij zeiden we, stel je eens voor mochten wij een groot bedrag winnen, wat kunnen we daar dan veel mensen of dieren mee helpen! Veel mensen zullen dit een ontzettend domme gedachte vinden, maar zo zijn wij en geen hond zal dat kunnen veranderen.

Waarom dit verhaal? Na elkaar eens goed te hebben aangekeken hebben we besloten om de winst die binnen komt apart te zetten. Apart te zetten voor een bepaald doel.

We willen iemand of meerderen die door wat voor reden dan ook al jaren niet op vakantie kunnen een lang weekend aan bieden op Ameland.

Waarom we dit doen? Wij hebben een baan. Wij kunnen elk jaar op vakantie en daarnaast ook wel eens een lang weekendje er op uit. Velen kunnen dit door het huidige beleid van onze regering al heel lang niet meer. Wij hopen dat we een paar mensen per jaar daar uit kunnen pikken en een geweldig weekend aan kunnen bieden.

Tijdens het weekend van 4 t/m 7 september 2020 hebben wij voor het eerst een lang weekend Ameland kunnen organiseren en zijn Jenny Visscher met haar nicht Herriete met ons mee gegaan naar Ameland en hebben een fantastisch weekend mogen beleven.

Mede dankzij Tim Hoomoedt uit Nes  

 

(voormalig eigenaar Restaurant de Piraat),

Nu maar hopen dat we genoeg klokken etc. kunnen verkopen om ook volgend jaar weer een geweldig lang weekend Ameland te mogen organiseren. Dan voelen wij ons pas rijk!

Bijgaande foto laat twee genietende dames (rechts op de foto)  bij Restaurant De Griffel in Hollum zien, welke dankzij Wadklokken.nl een lang weekend op Ameland mochten vertoeven. Restaurant De Griffel verraste ons met een heerlijke lunch en koffie. Kijk eens rustig rond op onze Facebookpagina Wadklokken.nl (website wordt in de nazomer van 2020 gelanceerd) en besef dat bij het kopen van één van onze klokken het geluk van iemand anders dichterbij komt.

Ik vind dit een goed initiatief

Rating: 4.1666666666667 sterren
18 stemmen

Als je een goed initiatief bent tegen gekomen kijk dan even op hun website / facebook. Misschien kan je hun nog ondersteunen op de een of andere manier.

Laat even weten als jij ook iets kan doen, of aan het doen bent voor andere Amelandgangers. We zullen dan dit via deze website kenbaar maken. Laat dit dan weten door een reactie te plaatsen via onderstaand formulier.

Groet,

Josh

(Webmaster www.amelandgangers.nl)