MINDERVALIDEN

 

"Een beperking kan ook beperkt zijn in een beperking wat eigenlijk geen beperking hoeft te zijn", of te wel, "Een beperking bied de mogelijkheid voor onbegrensde mogelijkheden".

Citaat, dhr. M. te Wierik

 

De Amelandse ondernemers doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken om, waar dan ook,  mensen met een beperking mogelijkheden c.q. faciliteiten te bieden om zo hun tijd op Ameland onvergetelijk te maken.

Op Youtube kwam ik dit filmpje (in het Duits) zie de mogelijkheden

Onderstaand slechts een greep uit de vele mogelijkheden op Ameland

Wadden-vaartochten

MS ZEEHOND heeft een aantal speciale rolstoelvriendelijke voorzieningen en een veilige brede loopplank.
De boot is voorzien van brede deuren voor rollator en rolstoel-gebruikers.

Strandexpress

Met de Strandexpress kunt u een excursie maken. De Strandexpress is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Voor deze groepen kan men vanaf iedere invalide parkeerplaats die bij de strandovergang in de buurt is ook leuke tochten organiseren!

Trapkar

De trapkar is een bedrijf wat zich heeft toegespitst op de verhuur van één- en meerpersoons trapkarren voor een prachtige rondrit op de Waddendiamant Ameland. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gemakkelijk mee.

Daarnaast is de hydraulische automatische loopplank een moderne voorziening waardoor u veilig van en aan boord kunt gaan. klik op de foto hier naast

Rating: 3.3076923076923 sterren
26 stemmen
Rating: 3.3870967741935 sterren
31 stemmen
Rating: 3.3448275862069 sterren
29 stemmen

Mindervalide en gastvrijheid op Ameland

 

Strandrolstoelen.

Op Ameland zijn verschillende (strand)rolstoelen waar mensen met een beperking - kosteloos - gebruik van kunnen maken. 


De Wombat


Dit type rolstoel is aangeschaft door Staatsbosbeheer en kan worden ingezet tijdens (natuur)excursies. De rolstoelen staan bij het Natuurcentrum, Strandweg 38 in Nes. Wil je tijdens een excursie gebruikmaken van deze rolstoel? Reserveer deze dan bij het Natuurcentrum. Van dit type zijn er 3 rolstoelen beschikbaar.


Elektrische strandrolstoel

Het voordeel van de elektrische strandrolstoel is dat er geen helper nodig is om deze voort te duwen. Hierdoor kunnen mensen met een beperking in veel gevallen zelfstandig van het strand genieten.

De elektrische rolstoel staat bij de strandovergang in Buren en de sleutel is verkrijgbaar bij Strandhotel Buren aan Zee.


De Jutter

De Jutter is een allrounder met een 'rechtop'-zitplaats. Door één armleuning opzij te draaien is een zijdelingse instap ook mogelijk. Bij iedere bad-strandopgang staan 2 exemplaren.

Vanaf 15 juni t/m 15 september zijn de Jutter strandrolstoelen te verkrijgen bij de posten van de KNRM. Het reserveren van de rolstoelen is niet mogelijk. De rolstoel dient zo kort mogelijk te worden gebruikt t.b.v. andere belangstellenden. De medewerkers van de KNRM zijn van harte bereid te helpen, indien nodig.
Vanaf 16 september t/m 14 juni staat een deel van de rolstoelen (Jutter) bij de strandpaviljoens.


De Tiralo

De Tiralo is een bijzondere strandrolstoel. De trekstang en de gele armleuningen als drijvers maken het de gebruiker mogelijk de zee in te gaan. Wel is begeleiding nodig: safety boven alles! Deze strandrolstoel staat bij de strandovergang van Hollum, Nes en Buren.

Vanaf 15 juni t/m 15 september zijn de Tiralo strandrolstoelen te verkrijgen bij de posten van de KNRM. Het reserveren van de rolstoelen is niet mogelijk. De rolstoel dient zo kort mogelijk te worden gebruikt t.b.v. andere belangstellenden. De medewerkers van de KNRM zijn van harte bereid te helpen, indien nodig.
Vanaf 16 september t/m14 juni is dit type rolstoel niet te gebruiken.

Strandrolstoel type De Jutter is dan wel verkrijgbaar bij de strandpaviljoens.

 

Maar hoe en waar kan je op het strand komen? klik hier voor meer informatie


Voor meer informatie over o.a. strandrolstoelen en waar je deze kunt gebruiken kan je o.a. terecht bij en via de VVV (klik hier)Willen jullie nog meer relevante informatie of is dit voldoende?

Rating: 3.3666666666667 sterren
30 stemmen