Eiland- en/of Waddenhoppen

Eilandhoppen of Waddenhoppen

 

Ieder jaar vaart wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheden om Eilandhoppen (ook wel Waddenhoppen) te gaan doen. Wij geven je onderstaand een 2-tal mogelijkheden die van en naar Ameland mogelijk zijn. Er zijn meer mogelijkheden op Amerland zodra ik hier wat meer en juiste informatie over hebt gekregen zal ik deze gaan toevoegen aan de Amelandganger-website

De 1ste is de Eilandhopper. Eilandhopper is een zeilende dienstregeling die vaart tussen Amsterdam, Enkhuizen, Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Lauwersoog.

  • Overtocht/retourdiensten tussen de waddeneilanden
  • Passagiers kunnen één overtocht boeken of meerdere en zelfs compleet verzorgde retourreizen
  • fietsen kunnen mee.
  • Zelfs overnachten (tijdens het eilandhoppen) aan boord is mogelijk 

Voor meer informatie klik hier voor de website eilandhopper  of hier voor onze webpagina

De 2de mogelijkheid is de MS Zeehond die een aantal diensten van/naar Terschelling gedurende het zomerseizoen aanbied.

  • Dagtocht naar Terschelling (vanaf Ameland)
  • Waddenhoppen (enkele vaart van/naar Terschelling of Ameland) is mogelijk
  • Fietsen kunnen mee
  • Reserveren is noodzakelijk!

website van ms Zeehond

 

Altijd al eens een dag naar het buureiland Terschelling willen gaan?

 

Vaar mee met ms Zeehond en ervaar het comfort van dit schip!

Deze prachtige vaart neemt u mee langs de Zuidkant van Ameland en Terschelling waarbij u zich geen moment hoeft te vervelen. De ms Zeehond vertrekt vanaf de veersteiger Nes op Ameland en komt na ongeveer 2,5 uur aan in de gezellige haven van West-Terschelling.

Vertrek is meestal rond 8:00 vanuit Nes en is men weer terug rond 22:00

 Ook als u wilt waddenhoppen (enkele reis) van/naar Terschelling is mogelijk.

 Gezien de grote aanvraag van deze tochten dient vroegtijdig tickets te reserveren!

Ook dit jaar vaart de ms Zeehond naar Terschelling:

Voor meer informatie klik hier voor de website van ms Zeehond en/of bel 0519-554600

 

Eilandhopper: Avontuur voor jong en oud

 

Eilandhopper is een uniek concept omdat het de enige zeilende dienstregeling tussen de Waddeneilanden is. Ook is het een bijzondere manier om van eiland naar eiland te ‘hoppen’. De overtochten worden gevaren door twee historische zeilklippers. De klipper Avontuur zeilt het traject tussen Amsterdam, Enkhuizen, Texel en Terschelling. De klipper Willem Jacob zeilt tussen Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Zie voor uitgebreide beschrijving onderstaande beschrijving en filmpjes

 

Eilandhoppen Waddenzee

 

Ga mee eilandhoppen op de Waddenzee aan boord van een historische zeilklipper. Je kan een enkele overtocht boeken, maar ook een hele week meezeilen. Tijdens het eilandhoppen kun je aan boord overnachten, maar het is ook mogelijk om zelf een hotel, camping of bed & breakfast te organiseren. 

Een rondreis over het IJsselmeer en langs de Waddeneilanden begint elke zaterdag in Amsterdam en Lauwersoog. Met het eilandhoppen komen we in Enkhuizen, Texel, Vlieland Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Lauwersoog, Stavoren en Lelystad. Bekijk de dienstregeling en je kan ook direct boeken via de site. Naast de dienstregeling tussen de afvaarthavens, zijn er ook diverse rondvaarten vanaf de Waddeneilanden en dus ook vanaf Ameland !

 

Bekijk hier het overzicht van de rondvaarten op de Waddenzee.

Historische zeilklippers

 

Het eilandhoppen op het IJsselmeer en de Waddenzee doet men met twee traditionele zeilklippers: de Avontuur en de Willem Jacob.  Beide zeilschepen zijn meer dan 100 jaar oud en bieden je de unieke kans om op een avontuurlijke manier het Wad en de eilanden te ontdekken. Aan boord kan je de schipper en maat meehelpen met het zeilen. Een kok zorgt voor lekker eten. Je kan aan boord overnachten, in je eigen kooi, voorzien van dekbed. Een ontspannen manier om te eilandhoppen op de Waddenzee.

 

Voor meer informatie kan je naar de website

 

of direct contact  met de schipper op 06 - 38 297 449 of via mail op info@eilandhopper.nl

 

Dagtochten en rondvaarten

Dagtocht zeilen op de Waddenzee De Willem Jacob is een 26 meter lange zeilklipper voor het zeilen van dagtochten. Het schip is zeer geschikt voor het varen van dagtochten op de Waddenzee. Bijvoorbeeld voor personeelsuitjes of een dagje weg met familie of vrienden. Historie en comfort Het schip is 130 jaar oud, maar het interieur is modern – zelfs met een echte open haard! U ervaart het ware zeilen met het comfort van deze tijd. Het zeilen van een dagtocht is geschikt voor actief en passief genieten. Er zijn mensen nodig om de zeilen te hijsen, de zwaarden te lichten en de schoten aan te trekken. Maar er is ook ruimte voor mensen die rustig van de schitterende omgeving willen genieten.

 
 

Er zijn mensen nodig om de zeilen te hijsen, de zwaarden te lichten en de schoten aan te trekken. Maar er is ook ruimte voor mensen die rustig van de schitterende omgeving willen genieten. Daarom is het zeilen van een dagtocht een plezierige ervaring voor personeel, vrienden en familie. En: voor jong en oud. Als je aan boord stapt, dan staat er een lekker kopje koffie of thee klaar. Als iedereen aan boord is dan geeft de schipper een introductie op de dag. Na een uitleg over het zeilen gaan de trossen los. Je mag meehelpen bij het zeilen als je dat leuk vindt. Zit je liever in de zon? Op het achterdek zijn lekkere bankjes, en op de luikenkap kun je loungen. Benedendeks is het ruime dagverblijf. Wind, water en jij voelt dat het schip gaat hellen bij een windvlaagje.

Hoe de schoten strak komen te staan, en de wind de zeilen bolt. De Willem Jacob is een gevoelig en snel schip. Als je het leuk vindt (en de omstandigheden het toelaten) dan mag je ook zelf een stuk aan het roer staan, en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen. De richting bepaal je aan de hand van wind, water, tij en je eigen wensen.  

 

 

Een belevenis!

De Amelandgangers bedanken Kapitein Tjerk en zijn bemanning voor een rondvaart

op het wad rond Ameland.

 


Met wie ga je eilandhoppen in Nederland?

Leg verbinding op ’t Wad

 

Solo of met vrienden

De Waddeneilanden verkennen solo of samen met één of meerdere vrienden of vriendinnen? We hebben speciale Backpackstyle reizen voor Free Solo reizigers en vrienden en vriendinnen.

 

 

Met je vriend(in)

Samen de Wadden verkennen? Op onze campings heb je alle vrijheid om samen met je vriend(in) erop uit te gaan, maar je kunt ook andere mensen ontmoeten.

 

 

 

 

Met je gezin

De Wadden zijn ideaal voor familievakanties. Wil je samen met je kinderen meer dan één Waddeneiland bezoeken? Bekijk onze familievakanties op de Waddeneilanden. Ook voor eenoudergezinnen.

 

 

 

 

Met een groepsreis

Wil je nieuwe mensen leren kennen? Ga op reis met een gezellige groep leeftijdsgenoten en beleef de Wadden samen met nieuwe vrienden. Bekijk onze groepsreizen, singlereizen en jongerenreizen.

 

 

 

 

Voor diegene die dit hebben gedaan wat is jullie oordeel?

Rating: 3.5833333333333 sterren
24 stemmen