Ameland is een prachtig Nederlands Waddeneiland met een scala aan activiteiten voor bezoekers. Of je nu van natuur, sport, cultuur of ontspanning houdt, hier zijn enkele populaire activiteiten die je kunt doen op Ameland:

 1. Strandwandelingen: Ameland heeft kilometers aan prachtige zandstranden waar je kunt wandelen, schelpen kunt zoeken, of gewoon kunt genieten van de zee en de frisse zeelucht.

 2. Fietsen: Het eiland is zeer fietsvriendelijk en heeft goed onderhouden fietspaden. Je kunt fietsen huren en het eiland verkennen op twee wielen.

 3. Wadlopen: Dit is een unieke ervaring waarbij je met een gids de drooggevallen Waddenzee kunt verkennen. Je leert over de flora en fauna van dit unieke natuurgebied.

 4. Paardrijden: Er zijn verschillende maneges op Ameland waar je paardrijtochten kunt maken, zowel langs de stranden als door de duinen.

 5. Zeehondentochten: Zoals eerder genoemd, kun je excursies maken om zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien. Deze tochten vertrekken meestal vanuit de haven.

 6. Musea en cultuur: Bezoek het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager om meer te leren over de geschiedenis van Ameland. Er is ook een Juttersmuseum en een Reddingsmuseum.

 7. Kitesurfen en windsurfen: Voor de avontuurlijke bezoekers zijn er mogelijkheden om te kitesurfen en windsurfen in de Waddenzee.

 8. Golfen: De golfbaan wordt geëxploiteerd door Stichting Golfbaan Ameland en heeft een website waar men de benodigde informatie kan vinden als je wilt golfen. De website van de golfbaan is: www.golfbaanameland.nl

 9. Proef lokale gerechten: Ameland staat bekend om zijn verse vis, en je kunt genieten van heerlijke maaltijden in lokale restaurants. Probeer ook Amelander specialiteiten zoals honing, kaas, en cranberryproducten.

 10. Strandactiviteiten: Naast zwemmen kun je op het strand activiteiten ondernemen zoals beachvolleybal, vliegeren en picknicken.

 11. Natuurreservaten: Verken de diverse natuurreservaten op het eiland, zoals het Oerd en het Nesserbos. Hier kun je wandelen en vogels spotten.

 12. Wellness en ontspanning: Er zijn spa's en wellnesscentra op Ameland waar je kunt genieten van massages en andere ontspannende behandelingen.

Ameland biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ervaringen. Het is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

 

Deze pagina laat zien wat je allemaal kan bekijken en/of doen op Ameland

Je kan hier bij denken aan:  alle evenementen, wat je zou kunnen doen voor jong en oud, musea, de reddingboot, ateliers en foto studio's

 

Musea, molens en de vuurtoren op Ameland

Ameland heeft een aantal verschillende musea. Het grootste is het Natuurcentrum Ameland bij Nes. Verder zijn op het eiland te vinden: 

 

waard om te zien 

Meer uitleg over de reddingboot, molens en andere bezienswaardigheden

Musea

Meer uitleg over musea, en andere bezienswaardigheden

Leuke dingen om te doen (klik hier)

Een aantal leuke en spannende suggesties om te gaan doen op Ameland

 

Rating: 3.92 sterren
50 stemmen
Rating: 3.7647058823529 sterren
51 stemmen
Rating: 3.6538461538462 sterren
52 stemmen